L’esporga de l’olivera representa la segona pràctica cultural amb majors costos després de la recol·lecció. Al llarg d’aquesta jornada s’analitzaran de forma pràctica les noves tendències en esporga en olivera i el seu efecte positiu sobre la producció i la rendibilitat del cultiu.
Per novè any, Josep Mateu Freixenet, tècnic en esporga d’olivera, ens mostrarà com s’apliquen els sistemes alternatius d’esporga a les nostres varietats: Farga, Morruda i Sevillenca.
A més a més podrem veure els resultats en oliveres que ja porten vuit campanyes esllemenades amb aquests sistemes.
Programa
09.15 h Inscripcions i desplaçament a les finques
09.40 h Presentació de la Jornada Sr. Enric Pedret Tena, tècnic de l’ADV de l’olivera del Baix Ebre i Montsià.
09.45 h Demostració d’esporga d’oliveres Sr. Josep Mateu Freixenet, tècnic expert en esporga d’olivera.
13.45 h Fi de la Jornada
Lloc de realització
ADV de l’olivera
Pl. Mossèn Ovidi Tobies 6-8 (antigues Escoles del 13 de Gener)
43500 TORTOSA
Organització
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya
Col·laboració
ADV de l’olivera del Baix Ebre i Montsià
ADV per al control de la mosca de l’oliva al Baix Ebre i Montsià